Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás




 

 

2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dalmata Találkozó Délegyháza 2009.09.05-06.

 

2009. Szeptember 5-6-án megrendezésre került az első Dalmata Találkozó Délegyházán. Azért ezt a helyet választottuk, mivel érkeztek dalmatás gazdik az ország minden pontjáról, ezért igyekeztünk olyan helyet választani, ami mindenki számára megközelíthető és elérhető távolságon belül van. Továbbá az is fontos szempont volt, hogy mindenképp vízparthoz közeli helyet válasszunk, hiszen a dalmaták nagyon kedvelt szórakozása a csapatban történő önfeledt rohangálás a sekély vízben. Ezt a lehengerlő látványt semmiképp sem akartuk kihagyni!

A kemping nagyon békés, nyugodt volt és ami a kutyák szempontjából nagyon fontos, minden tekintetben biztonságos. Ideális hely az efféle rendezvényekre. Az időjárás csak részben kedvezett nekünk, igazi kiránduló, szép napos időnk volt, bár a hőmérséklet nem engedte meg, hogy közösen fürdőzzünk pöttyös barátainkkal sajnos.

Igyekeztünk ezt a hétvégét minél tartalmasabban eltölteni, étvágyunkat bográcsban főtt pörkölttel, szomjunkat pedig olykor-olykor a saját termésű, hazai, házi pálinkával oltottuk. Sokat beszélgettünk a dalmatákról, gondozásukról, nevelésükről, speciális igényeikről, tenyésztési kérdésekről, illetve saját dalmatás sztorikkal fokoztuk a jó hangulatot.

A dalmaták természetesen önfeledten játszottak, rohangáltak egész nap, nagyokat fürödtek, úsztak és még egy kis agility gyakorlásra is volt lehetőségük. Estére természetesen minden pöttyös (és nem pöttyös) egészségesen kifáradt és minden kutyus a saját gazdijával egy ágyban pihenhetett.

A dalmatás találkozón összesen 12 dalmata és 4 egyéb fajtájú, nevezetesen egy vizsla, egy dobermann és két westie vett részt. Reméljük, hogy jövőre is sikerül megszervezni hasonló találkozót és azt is nagyon reméljük, hogy ez hagyománnyá fog válni! Bízunk benne, hogy legközelebb még több pöttyöst láthatunk majd együtt!

Akinek addig is bármilyen ötlete, elgondolása van a dalmatás találkozóval kapcsolatosan, hely, időpont, programok, stb. terén, az ötleteket nagyon szívesen várom én, illetve Kardos Anikóhoz is lehet jelezni (Espada Familia kennel).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



2024. április 19. péntek -   Emma napja van - holnap Tivadar napja lesz.